In maart en april jl. heb ik me teruggetrokken in een ashram om een diepgaande opleiding voor yogadocent (200 uur) te volgen. Het opleidingsinstituut waar ik voor gekozen heb, heeft een vestiging in India en een in Nederland. Ik ben een maand intern geweest in de ashram in Nederland waar ik o.m. de intensieve lessen van de Indiërs Yogi Ram en Yogi Omkar heb gevolgd. Deze docenten zijn zelf van jongs af aan opgegroeid en opgeleid in alles wat met yoga te maken heeft. Dichter bij de bron is vrijwel niet te komen! Wat de opleiding nog vele malen boeiender maakte dan hij al was, was het supergezellige en inspirerende gezelschap van mijn medestudenten, die afkomstig waren uit heel Europa en zelfs uit Zuid Amerika. Vanwege het internationale karakter werden de lessen dan ook in het Engels gegeven.

Van de website van Arhanta: "Het studieprogramma van de Arhanta Yoga opleiding biedt een volledig pakket, met als doel de cursisten zoveel mogelijk informatie mee te geven en ze voor te bereiden om als zelfstandige professionele yoga docent aan de slag te gaan. Tijdens dit intensieve programma worden de cursisten volledig ondergedompeld in de wereld van de yoga. Bovendien krijgt elke cursist de kans om zijn/haar grenzen op fysiek, mentaal en spiritueel vlak te verleggen. Dankzij de combinatie tussen theorie en praktijk wordt er genoeg ervaring opgedaan in het daadwerkelijke les geven, waarmee het vertrouwen als yoga docent wordt opgebouwd en verbeterd."

Dat dus.

Het was dus vanzelfsprekend dat ik het verzoek, om bij een tweetal yogastudios in de regio lessen over te nemen, meteen heb aangenomen. Hartstikke leuk om nu zelf "in 't wild" yogales te kunnen geven! Uiteraard ga ik er meer mee doen: de voorbereidingen voor mijn eigen yogastudio YOGAsurya zijn in volle gang. Binnenkort gaan we proefdraaien en de opening zal niet lang op zich laten wachten. Meer info vind je op www.yogasurya.nl

Mogelijk zal er in de toekomst een verbinding gelegd worden met mijn schilderatelier. Hoe dat precies vorm gaat krijgen moet nog uitgekristalliseerd worden.